Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Když jsem se v neděli ráno probudila, věděla jsem, že musím rozhodně něco upéct. Otázkou však bylo - co to asi bude?

RECEPT: Sladká mňamka ze surovin, které máš určitě doma!

pernik
zdroj: Archiv blogerky pernik
aktualizováno 06.05.2018, 00:00 | 06.05.2018, 00:00 | Krásná.cz/enthusiaster

Když jsem se v neděli ráno probudila, věděla jsem, že musím rozhodně něco upéct. Otázkou však bylo - co to asi bude?

Problém byl právě v tom, že byla neděle a doma nebylo zrovna tisíc ingrediencí. Takže jsem se rozhodla prohledat různé recepty na internetu, až mi z toho nakonec vyšlo, že upeču perník. Splňoval všechny požadavky - rychlý, dobrý, s čokoládou nahoře.


Budeš potřebovat:

 

3 hrnky hladké mouky (já měla jen na 2, takže ten třetí byla polohrubá)
1 hrnek cukru (krupice)
1 hrnek rostlinného oleje (protože vždy na něco zapomenu, tak tentokrát to byl olej)
2 ks vejce
2 lžíce kakao (měla jsem jen zbyteček, takže jsem přidala i trošku Granka)
2 lžičky jedlá soda
1 a 1/2 hrnku mléka
1 prášek do perníku (my měli už jen polovinu)

 

pernik
(Foto: Archiv blogerky)

 

PŘEČTI SI TAKÉ:

Měkké medové perníčky za tři.. dva..
Rychlý a výborný dort k narozeninám? Žádný problém!
Jaký je rozdíl mezi cupcaky a muffiny + jednoduchý recept i pro začátečnice

 

Postup:

 

Všechny suroviny smícháme a pečeme zhruba 30 min na 170°C.

 

pernik
(Foto: Archiv blogerky)


I se všemi těmi nedostatky a věcmi, na které jsem zapomněla byl naprosto skvělý a nadýchaný. Takže pokud se ti něco při pečení nepovede, neházej hned flintu do žita.

 
Dobrou chuť!



0 hlasů
Vaše hodnocení
 

Všechny blogerky a blogeři

  •