Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Recept na dobrotu úžasnou jako klasické lávance plné mouky a cukru, akorát bez hromady mouky a cukru.

Zdravá snídaně bez cukru i mouky: Primal lívanec na celou pánev RECEPT

Lívanec z pánve - 4
zdroj: Archiv blogerky Lívanec z pánve - 4
aktualizováno 01.07.2017, 00:01 | 01.07.2017, 00:01 | Krasna.cz/Lenka Havlicek

Recept na dobrotu úžasnou jako klasické lávance plné mouky a cukru, akorát bez hromady mouky a cukru.

aleo / Primal Jumbo Pancake (lívanec na celou pánev)
Květen 04, 2017

Občas se mi na mém primal stylu života zasteskne po palačinkách, nebo spíš celkově sladké snídani. Když nejíte cukr, ani mouku (ani granolu), je dost těžké vymyslet ke snídani něco jiného, než variantu vajec. Benedikt, na měkko, sunny side up, míchané, do skla…všechny je dělám, ale nadýchaný obláček s ovocem je příjemná změna pro dny, kdy se nechci “odbýt” jenom kávou.

 

Osobně nejsem moc zastánkyní re-kreací klasických “comfort food” receptů na primal verze, ale s tímhle receptem, který jsem s několika úpravami obšlehla z Paleo magazínu, udělám výjimku. Budete se mnou asi souhlasit, že když už konečně vypipláte správnou konzistenci těsta z mandlové mouky (zasvěcení ví, že to je věda), stát u plotny a obracet jeden lívaneček po druhém, je to poslední na co máte po ránu náladu. A proto vznikla jumbo pancake – tedy lívanec přes celou pánev, který pak jen naporcujete.

 

Lívanec z pánve - 3
(Foto: Archiv blogerky)

 

V receptu používám jako sladidlo erythritol, což je “sugar alcohol” – tedy sladidlo, které neovlivňuje krevní cukr. Mám ho nejradši, protože nemá žádný chuťový “ocas”, dávkuje se stejně jako cukr, vypadá jako cukr, a jako jedno z mála sladidel nezpůsobuje žádné bolesti břicha nebo jiné zažívací problémy.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Raffaello kuličky snadno a rychle!
RECEPT na bezkonkurenční Apple Pie
Recept na čokoládový fondant


Potřebujete:

 

pánev, kterou můžete dát do trouby na vysokou teplotu (ideálně litinová)
4 větší vejce
¾ hrnku plnotučného mléka
lžičku vanilkového extraktu nebo vnitřek z vanilkového lusku
¾ hrnku jemné mandlové mouky
špetka soli
3-4 lžíce erythritolu nebo stevie
2 lžíce tapiocy
1 lžíce skořice
¼ lžičky prášku do pečiva
asi hrnek nakrájeného ovoce – mohou to být jahody na plátky, meruňky, borůvky nebo třeba jablko.
plátky mandlí na posypání a javorový sirup pro paleo strávníky (ne pro primal)
půl lžičky ghee na vymazání pánve

 

Lívanec z pánve - 2
(Foto: Archiv blogerky)

 

Postup:

 

Rozpalte troubu na 200°C a vložte do ní prázdnou vymazanou pánev.


V míse smíchejte všechny ingredience kromě ovoce, mandlí a javorového sirupu pomocí metličky na palačinkové těsto.
Pánev vyndejte z trouby a dokud je ještě rozpálená, vlijte do ní palačinkové těsto.


Do tekutého těsta opatrně vložte nakrájené ovoce a přesuňte pánev s těstem zpět do trouby.


Po 5ti minutách posypte mandlemi.


Pečte asi 20 minut (záleží na typu trouby, raději bych průběh kontrolovala).


Naporcujte (případně polijte javorovým sirupem) a dobrou chuť!

 

Lívanec z pánve - 1
(Foto: Archiv blogerky)

 

Článek pro tebe připravila blogerka Lenka Havlicek, Češka, která se přestěhovala do Los Angeles a sleduje tam pro tebe mnoho zajímavého. Noviny o cestování, poznávání americké kultury, vaření i fitness sleduj na jejím blogu www.meltingpotdiaries.com.



0 hlasů
Vaše hodnocení