Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Tentokrát jsem si pro tebe připravila jeden sladký recept. Máš chuť na něco dobrého? Lívance snadno a rychle vytvoříš ze surovin, které máš běžně doma. Nemusíš se toho bát, skutečně to zvládne každý a výsledek zaručeně stojí za to!

Nejlepší lívance, které jsi kdy jedla!

livance
zdroj: Archiv blogerky livance
aktualizováno 19.03.2017, 00:00 | 19.03.2017, 00:00 | Michaela Vančurová/Krasna.cz

Tentokrát jsem si pro tebe připravila jeden sladký recept. Máš chuť na něco dobrého? Lívance snadno a rychle vytvoříš ze surovin, které máš běžně doma. Nemusíš se toho bát, skutečně to zvládne každý a výsledek zaručeně stojí za to!

Co budeš potřebovat (10 malých lívanečků):


- 200ml mléka
- 1 vejce
- 2 lžíce olivového/slunečnicového oleje
- 150g hladké mouky
- 12g kypřícího prášku
- 2 lžičky třtinového cukru
- špetku soli


Nejprve si smícháme mléko s vejce a olejem (olej vol dle toho, který preferuješ a máš doma). Pečlivě rozmíchej metličkou. Dále si v druhé míse smíchej hladkou mouku s kypřícím práškem. Ano, skutečně se tam dává celé balení kypřícího prášku, aby lívanečky pěkně nabobtnaly. Přidej špetku soli a množství cukru záleží opět na tobě. Když mám chuť, nedávám žádný cukr a poté jím lívanečky i naslano. Někdy přihodím dvě lžičky třtinového cukru nebo dokonce i vanilkový cukr – poté lívance nádherně vanilkově voní. Nyní nalij mokrou směs do té suché a pečlivě rozšlehej. Určitě si vezmi na pomoc ruční šlehač. Vznikne ti poměrně husté mazlavé těsto.

 

PŘEČTI SI TAKÉ:

Jogurt ke snídani? 3x originální a chutný recept
Ideální snídaně: Chutné, zdravé, fit
Nevíš, co si máš dát k snídani?


Nyní nech pánev nebo „lívanečník“ rozehřát a poté když už je teplý, smaž lívance na oleji do zlatova. Je to opravdu rychlovka, jelikož lívanečky jsou menší než palačinky, zato však vyšší.


Lívance podávej s tvarohem, šlehačkou, marmeládou, javorovým sirupem, zmrzlinou, ovocem… zkrátka cokoliv tě napadne, co máte doma a co máš ty osobně ráda. Nezapomeň, že jíme také očima, tak si to pěkně naskládej na talířek a užívej si tu lahodu!

 

livance
(Foto: Archiv blogerky)


Já osobně jsem bývala k lívancům skeptická. Říkala jsem si, že je to to samé jako palačinky. Ovšem musím uznat, že nějaké ty rozdíly tam jsou (ať už ve vzhledu, tak v chuti) a lívance jsem si naprosto zamilovala! Určitě stojí za zkoušku.



2 hlasů
Vaše hodnocení
 

Všechny blogerky a blogeři

  •