Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Snídaně je základ dne. Dodá ti energii, naladí tě na správnou vlnu, a pokud je vynikající, budeš mít celý den dobrou náladu. Začni tedy den s lívanci! Ale ne jen tak s ledajakými, mám na mysli lívance z ovesných vloček.

Zdravá pochoutka, kterou si zamiluješ!

livance - 4
zdroj: Archiv blogerky livance - 4
aktualizováno 28.06.2017, 00:00 | 28.06.2017, 00:00 | Michaela Vančurová/Krasna.cz

Snídaně je základ dne. Dodá ti energii, naladí tě na správnou vlnu, a pokud je vynikající, budeš mít celý den dobrou náladu. Začni tedy den s lívanci! Ale ne jen tak s ledajakými, mám na mysli lívance z ovesných vloček.

Ovesné vločky způsobí, že jídlo bude mít nižší glykemický index, tedy tě zasytí na dlouhou dobu, nebude tě honit mlsná a vydržíš spokojená až do oběda. Tyto lívance jsou zdravé, jednoduché, rychlé a nebezpečně chutné! Tak je určitě vyzkoušej.


Co budeš potřebovat?


- 100g ovesných vloček (jemně namletých)
- 2 vejce
- 200ml mléka
- 30g (+/-) hladké mouky
- 1/3 kypřícího prášku
- špetku soli
- olej na smažení

 

livance - 1
(Foto: Archiv blogerky)

 

PŘEČTI SI TAKÉ:

Müsli - opravdu zdravá snídaně?
Čtyři snídaňové zásady pro štíhlou linii
Ideální snídaně: zdravá, chutná, dietní


Nejprve nasyp do misky ovesné vločky a mléko. Nech směs chvíli odstát, aby se vločky nasákly. Mezitím si připrav další ingredience. Odděl žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli si vyšlehej do hustého sněhu. Do misky s vločkami a mlékem přidej ony dva žloutky, opět špetku soli a pomocí tyčového šlehače vyšlehej (můžeš použít samozřejmě i metličku) – lívance pak budou nádherně nadýchané. Směs by měla být spíše hustější a právě podle hustoty přidej hladkou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pokud se ti zdá „těsto“ ještě stále příliš řídké, přidej ještě mouku. Pokud příliš husté, přidej mléko. Ještě s pečlivostí přimíchej do směsi sníh z bílků a je hotovo!

 

livance - 2
(Foto: Archiv blogerky)


Ke smažení použij pánev nebo lívanečník a olej (je na tobě, který zvolíš, já doporučuji kokosový olej). Lívanečky dělej do zlatova a poté pomocí ubrousku je odmasti. A jsou připraveny k podávání!

 

livance - 3
(Foto: Archiv blogerky)


Ideálně se k těmto lívanečkům hodí tvaroh, bílý jogurt nebo třeba domácí marmeláda. Jelikož jíme očima, ozdob si je ovocem nebo čímkoliv, co tě napadne a máte zrovna doma (např.: ořechy, semínka, rozinky…).



0 hlasů
Vaše hodnocení
 

Všechny blogerky a blogeři

  •