Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Použijte jednou kokosový olej a budete chtít vyhodit všechny kosmetické přípravky. Na co všechno se dá použít? A čím to, že je tak zázračný?

Kosmetický zázrak: 5 důvodů, proč používat kokosový olej

Kokosový olej
zdroj: Thinkstockphotos Kokosový olej
aktualizováno 16.09.2017, 00:19 | 16.09.2017, 00:19 | TN.cz

Použijte jednou kokosový olej a budete chtít vyhodit všechny kosmetické přípravky. Na co všechno se dá použít? A čím to, že je tak zázračný?

Kokosový olej, který se získává z dužiny kokosových ořechů, plodů palmy kokosové, se stal v péči o zevnější skutečným hitem. O jeho oblíbenosti svědčí i fakt, že za posledních pět let se rapidně zvýšil jeho prodej. V čem tkví jeho popularita? Je univerzální!

 

Popere se s infekcemi


Olej obsahuje vysoké procento kyseliny laurové, látky, která má antibakteriální účinky. Z tohoto důvodu má proto schopnost léčit. Léčí opary, akné, vřídky, herpes nebo bradavice. Pomáhá také při infekcích močových cest a u kvasinkových nemocí.

 

Kokosový olej
(Foto: Archiv firem)

 

Hydratuje


Pokud jej budete používat jako tělový krém nebo krém na pleť, vaše pokožka bude krásně hebká a hydratovaná. Mějte však na mysli to, že kokosový olej byste měli nanášet na mírně vlhkou pokožku. To aby olej vlhkost v kůži uzamknul. Nebojte se, že budete umaštění, do pokožky se rychle vpíjí a nezanechává tak mastný film.

 

Vyživuje


Kokosový olej se dá použít i na vlasy v podobě masek a zábalů. Stáčí jej mírně ohřát a následně vmasírovat do vlasů. Ty poté zabalte do ručníku a nechte působit, co nejdéle to půjde, ideálně přes noc. Vlasy pak důkladně omyjte šamponem a vlažnou vodou. Vaše hříva bude lesklá, nevysušená. Olej vám tak nahradí kondicionéry, u nich ani nevíte, jaké látky v sobě obsahují.

 

PŘEČTI SI TAKÉ:

Zapomeň na drahou kosmetiku, vyzkoušej olivový olej
Olivový olej osmkrát pro zdraví
DIY: Návod na domácí lesk na rty z kokosového oleje

 

Uvolňuje


Kokosový olej si nemohou vynachválit profesionální maséři. Používá se k uvolnění zatuhlých svalů. Možná vás překvapí i jeho další využití – jako přírodní lubrikant. Ovšem zde pozor na ochranu, údajně narušuje strukturu latexových kondomů.

 

Jako potravina


Kokosový olej je mnohdy označován jako potravina třetího tisíciletí. Opět stojí za zmínku fakt, že léčí. Je však také chutný. Funguje jako přírodní antibiotikum, ženy ho ocení na vaginální mykózy. Zpomaluje stárnutí buněk, funguje jako rychlý zdroj energie. Je stabilní a odolný vůči vyšším teplotám, je proto vhodný na smažení a pečení – jen tak se nepřepálí.



1 hlasů
Vaše hodnocení