Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Salátová okurka obsahuje hodně vody, takže ti v letních měsících obzvlášť prospěje - zvenku i zevnitř.

Okurková sezona je tady

okurka
zdroj: isifa.com okurka
aktualizováno 04.07.2014, 00:00 | 04.07.2014, 00:00 | Krasna.cz/ipo

Salátová okurka obsahuje hodně vody, takže ti v letních měsících obzvlášť prospěje - zvenku i zevnitř.

V letních měsících je polovina republiky na dovolené u moře, další si na přeplněných koupalištích opékají kůži do hněda a ti oblečenější vysedávají v restauračních zahrádkách a řeší muže, ženy, politiky a peníze. V televizi nic není, tvůj oblíbený seriál budou dávat zase až v září. Co naplat, je okurková sezona. Pojď si i ty užít aspoň jeden den ve společnosti této zeleniny.

Výborná zmrzlina

S okurkovo-melounovými nanuky je potřeba začít hned ráno, abys je do večera měla pořádně zmrzlé a mohla jsi na ně případně někoho pozvat.

V první řadě budeš potřebovat formičky na nanuky, které se dají koupit na internetu. Klidně ale můžeš použít i silikonové formičky na muffiny, nebo kelímky od jogurtů a k tomu nějaké tyčky, aby bylo nanuk za co držet.

Suroviny
470 g cukru
1,8 kg melounu bez jader
450 g okurky
šťáva ze 2 limetek
sůl

Do kastrůlku nasyp cukr, přilij 470 mililitrů vody a přiveď k varu. Vypni sporák a nech zcela vychladnout. Meloun a oloupanou okurku nakrájej na kousky a zvlášť je rozmixuj. V misce smíchej oboje pyré s cukrovým sirupem, který sis připravila na začátku, a míchej do hladka. Proceď směs sítem, aby ses zbavila všech hrudek a větších kousků. Přimíchej limetkovou šťávu a špetku soli. Nalij směs do formiček a nech zamrazit. Ač je okurka zelenina a meloun ovoce, oba patří do čeledi tykvovitých, proto jdou skvěle kombinovat.



Salátové okurky
(Foto: isifa.com)



Přesto chápeme, že se okurková zmrzlina, i přes svou nespornou atraktivnost, nemusí každému jevit jako ten nejlepší nápad. Pro ty z vás, které nechtějí nic měřit, vážit, vařit a mixovat, tu máme jiný recept. Co by to bylo za článek o okurce salátovce, kdybychom se nezmínili aspoň o jednom salátu. Saláty totiž k létu patří.

Salát k obědu i k večeři

Na okurkovo-melounový salát budeš potřebovat jen okurku a meloun. Meloun a okurku nakrájej na kousky v takovém poměru, abys melounu měla tak o třetinu víc. Okurku nemusíš loupat, stačí omýt. Nech hezky vychladit a na závěr ozdob trochou máty.

PŘEČTI SI TAKÉ:
Malé triky, jak výrazně zlepšit pleť
Domácí masky pro tvou krásu
Nejlepší domácí masky proti celulitidě

Okurky obsahují 95 procent vody

Nicméně není nic jednoduššího, než si lehnout na gauč a dát si třicetiminutový relax. Pro krásu se totiž ne vždy musí trpět. Okurková maska nebolí a téměř nic nestojí. Budeš potřebovat vychlazenou, omytou okurku, kterou nakrájiš na tenká kolečka. Kolečka si dáš na obličej. Tuto chladivou masku oceníš zejména v horkých letních dnech.


A pro holky, které straší celulitida, je tu také řešení. Okurka tě sice celulitidy nezbaví, ale aspoň ji zamaskuje. Zkus si kouskem okurky pár minut masírovat postižené partie. Látky v okurce způsobí napnutí kolagenu a zpevnění vnější vrstvy kůže, což samozřejmě funguje i v případě vrásek.

Okurky obsahují většinu vitaminů, které potřebuješ každý den, a to vitamin B1, B2, B3, B5, B6, kyselinu listovou, vitamin C, vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík a zinek.

5 hlasů
Vaše hodnocení