Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Dýně Hokkaidó... potravina, o které jsem slyšela ze všech stran, ale nikdy jsem ji až doted' sama nezkusila.

RECEPT: Pečená dýně Hokkaidó s rybím filé

ryba s dyni
zdroj: Archiv blogerky ryba s dyni
aktualizováno 17.10.2017, 00:00 | 17.10.2017, 00:00 | Krásná.cz/NikiScary

Dýně Hokkaidó... potravina, o které jsem slyšela ze všech stran, ale nikdy jsem ji až doted' sama nezkusila.

Bylo to nejspíše z důvodu, že sama jsem se bála dýni upravovat, protože jsem s ní neměla žádné zkušenosti a nevěřila si zkrátka na to, že to zvládnu. A jelikož máma taky dýni moc nedůvěřovala, neměl se do toho u nás kdo pustit.

 

Nedávno jsme ale seděly někde s mámou a tetami a vypukla mezi nimi vášnivá konverzace o tom, co jde z dýně všechno uvařit a upéct, jak je to skvělá surovina a tak dále. Načež máma zbystřila. Možná nechtěla být "pozadu" nebo jí někdo svým názorem odkryl, že dýně vlastně není tak strašidelná věc, jak se mnohdy na Halloween tváří, ale začala se vyptávat, kde že dýně kupují a podobně.


Hned druhý den odpoledně nám dýně ležela na kuchyňské lince. Začaly jsme přemýšlet, jak dýni nakonec využijeme a co z ní ukuchtíme. Bohužel jsme měly zrovna takový ten den, kdy se ti s ničím nechce patlat, a tak jsme vybraly asi nejjednodušší variantu. Plus je tento oběd docela nízkokalorický. Dýni jsme zapekly s filé. Překvapilo mě, jak to může být dobré. Tedy hned po tom, jak hrozně moc mě překvapila dýně, jak svou chutí, tak jejími příznivými vlastnostmi na tělo, které mi ukázal strejda Google. A ted' už k receptu...

 

Ingredience:

 

Dýně Hokkaidó
Rybí filé
Česnek
Sůl, pepř
Sladká paprika, oregano

Horčice plnotučná

 

PŘEČTI SI TAKÉ:

Jídla, o kterých si myslíme, že jsou zdravá a NEJSOU!
Upeč si na Halloween pravý americký dýňový koláč
25 potravin, které bys rozhodně měla mít ve svém jídelníčku

 

ryba s dyni
(Foto: Archiv blogerky)

 

Postup:


Tak tady je to jednoduché. Dýni rozpůl a vyjmi vnitřek (Semínka a vlásky). Když omyješ semínka, vysušíš a upražíš, můžou ti posloužit jako večerní zobání. Půlku dýně nakrájej na kostičky. První vrstvu dýně pokládej na dno zapékací mísy. Osol, opepři, posypej paprikou a natrhej na to čerstvé oregáno. Filé můžeš bud' nechat naporcované, jak je, nebo ho můžeš pokrájet na kostičky. To bude naše druhá vrstva. Okořeň a opakuj s další vrstvou dýně. Já bych si ho tam nedala, ale určitě bude moc dobré zasypat parmazánem nebo nastrouhaým eidamem. Dej zapéct, v průběhu kontroluj.


Můžu doporučit namáčení dýně i filé do plnotučné horčice (Nějaké kvalitnější, my používáme hořčici Timbu), je to moc zajímavá chut'ová kombinace.

 

Dobrou chut'!

 

Jaké pokrmy z dýně vaříš ty?



0 hlasů
Vaše hodnocení
 

Všechny blogerky a blogeři

  •