Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Zmrzky se člověk určitě nikdy nepřejí, ale proč ji nevyzkoušet trochu jinak. Máme pro vás čtyři inspirativní recepty.

4 osvěžující zmrzlinové recepty do horkých dní

Zmrzlinové recepty
zdroj: oficiální zdroj Zmrzlinové recepty
aktualizováno 15.08.2018, 16:31 | 15.08.2018, 16:31 | Krásná.cz

Zmrzky se člověk určitě nikdy nepřejí, ale proč ji nevyzkoušet trochu jinak. Máme pro vás čtyři inspirativní recepty.

O prázdninách máme více času, určitě najdete chvilku i na zmrzlinové tvoření. K některým receptům rozhodně přizvěte i děti, jiné jsou – zejména jejich degustace – ovšem jen pro dospělé.


Mini zmrzlinový dortík

 

Zmrzlinový dortík - 5
(Foto: oficiální zdroj)


Potřebujete:

 

Na piškot:
4 vejce
260 g cukru krupice
130 ml slunečnicového oleje
220 g polohrubé mouky
40 g holandského kakaa
8 g prášku do pečiva
130 ml studené vody

 

Na tvarohový krém:
250 g mascarpone
120 g lehce povolené tvarohové zmrzliny Kubík (1,5 balení/kelímku)
Čerstvé nebo mražené maliny
Trocha cukru na doslazení

 

Na dekoraci:
70 g bílá čokoláda
30 g smetana 31%
Bílá a růžová barva na čokoládu


Postup:


Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Vedle do misky prosijte sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Do vaječné pěny na střídačku přidejte olej + sypké suroviny. Nakonec pomalu přilejte vodu.


Nalijte do formy a pečte ve vyhřáté troubě při 170 stupních cca 60 min. Pokud těsto vylijete např. na plech, doba pečení se zkrátí. Kontrolu proveďte pomocí špejle, jakmile ji vytáhnete z těsta suchou, je korpus upečený.


Po vychladnutí pomocí vykrajovátka o průměru 7 cm vykrájejte kolečka.


Během pečení si připravte krém. Mascarpone s lehce povoleným Kubíkem vyšlehejte do hladkého krému. Dle chuti případně doslaďte cukrem moučka. Rozdělte na dvě čísti, do poloviny krému zapracujte rozdrcené maliny.

 

Zmrzlinový dortík - 7
(Foto: oficiální zdroj)


Korpus nechte vychladnout, krém držte rovněž v chladu, aby se neroztekl. Poté přichází skládání dortíku. Kruhové vykrajovátko vyložte pevnou fólií, dospod vložte kolečko piškotu. Na to nastříkejte pomocí cukrářského sáčku malinový a tvarohový krém. Nahoře přiklopte dalším kolečkem piškotu. Dejte do mrazáku ztuhnout.


Ve finále vás ještě čeká zdobení stékanou čokoládou. Rozehřejte čokoládu a smíchejte ji se smetanou, obarvěte dle libosti. Nechte stranou trochu zchladnout. Čokoládou ozdobte vychlazený dort.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Co v sobě vlastně skrývá zmrzlina a čím škodí tvé dietě?
Co o tobě prozradí tvá oblíbená zmrzlina?
Tři recepty na nejšílenější ZMRZLINY! Je libo GALAKTICKOU, AVOKÁDOVOU nebo FIALOVOU?

 

Designový nanuk s čokoládou a kandovanými květy

 

Domácí zmrzlina - 1
(Foto: oficiální zdroj)


Potřebujete:


1x nanuk Mrož Černý rybíz
bílou čokoládu
fialovou barva na čokoládu
kandované květy fialek nebo levandule

 

Domácí zmrzlina - 2
(Foto: oficiální zdroj)

 

Postup:


Nahřejte čokoládu, obarvěte do požadovaného odstínu a vložte ji do sáčku, který na konci prostřihněte, aby v něm zůstal malý otvor. Na pečící talíř položte nanuk a podle fantazie jej ozdobte čokoládou a kandovanými fialkami nebo levandulí. Přendejte na talíř a můžete servírovat.

 

Domácí zmrzlina - 6
(Foto: oficiální zdroj)


Jahodové daiquiri bez jahod

 

Jahodové daiquiri - 1
(Foto: oficiální zdroj)


Potřebujete:
45 g Mrož Jahodová dřeň v kelímku
4 cl Havana Club Anějo 3 Aňos
1,5 kávové lžičky vanilinového cukru
2 cl čerstvé citronové šťávy
Ledové tříšť

 

Jahodové daiquiri - 4
(Foto: oficiální zdroj)

 

Postup:


Do mixéru přidejte veškeré ingredience a umixujte je spolu s ledovou tříští. Přelijte do sklenice a na závěr koktejl ozdobte čerstvou jahodou, máte-li je k dispozici.

 

Ledové kávové martini

 

Kávové Martini - 1
(Foto: oficiální zdroj)

 

Potřebujete:


2 polévkové lžíce zmrzliny Pegas Vanilka
2 cl Vodka
2 cl Bailey’s
4 cl horkého espressa
Kostky ledu

 

Kávové Martini - 2
(Foto: oficiální zdroj)


Postup:


Zmrzlinu dejte přímo do sklenice. Do šejkru nadávkujte na kostky ledu kávu a alkohol. Důkladně vyšejkrujte a přelijte do sklenice na zmrzlinu. Na ozdobu použijte zrnka kávy.


Autory receptů jsou:
cukrářka Stanislava Mutlová z PunkRockCakes
barman Jan Braniš z Bugsy's Bar



0 hlasů
Vaše hodnocení