Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Také se ti občas stane, že ve chvíli, kdy máš chuť na zmrzlinu, zjistíš, že je mrazák prázdný? Nezoufej, máme pro tebe návod, podle kterého si během několika minut můžeš vytvořit vlastní ledové osvěžení. Dobrou zprávou je, že k jeho výrobě nebudeš...

Horké léto útočí! Vytas zbraň v podobě DOMÁCÍ ZMRZLINY! DIY

Léto
zdroj: Getty Images Léto
aktualizováno 20.06.2018, 16:38 | 20.06.2018, 16:38 | DyA

Také se ti občas stane, že ve chvíli, kdy máš chuť na zmrzlinu, zjistíš, že je mrazák prázdný? Nezoufej, máme pro tebe návod, podle kterého si během několika minut můžeš vytvořit vlastní ledové osvěžení. Dobrou zprávou je, že k jeho výrobě nebudeš potřebovat mnoho surovin.

Tak co? Máš chuť na ovocnou zmrzlinu, nebo dáš přednost čokoládovému potěšení?

 

OVOCNÁ ZMRZLINA


Co budeš potřebovat:
Ovoce
Med
Cukr (třtinový cukr)


Jak na to:
Do vyšší misky nasyp omyté a okapané ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny, broskve). Podle chuti přidej med nebo cukr a vše rozmixuj ponorným mixerem. Tekutou směs nalij do formiček na zmrzlinu. Pokud formičky nemáš, pak použij obyčejný kelímek. Následně vlož zmrzlinu na 2-3 hodiny do mrazáku.

 

Zmrzlina
(Foto: Getty Images)

 

Jestli se ti nechce čekat na to, až zmrzlina ztuhne, vyzkoušej „obrácený recept“. V mrazáku měj připravené ovoce. Můžeš použít nakrájené přezrálé banány, ale výborné je i zralé mango. Ovoce vysyp do mixeru a opět přidej med nebo cukr. Na zjemnění vlij pár lžic smetany. Pro lehčí variantu použij místo smetany kondenzované mléko nebo bílý jogurt. Mixuj tak dlouho, dokud nevznikne krémová hmota plná osvěžení.

 

ČTĚTE TAKÉ:

15 věcí, které letos v létě musíš stihnout!
Nejlepší festivalový outfit pro trendy i pohodlí + co nezapomenou přibalit do kabelky
Léto přichází: jaké jsou trendy a jak se správně nalíčit?

 

ČOKOLÁDOVÁ ZMRZLINA


Co budeš potřebovat:
200 ml smetany (nejméně 31%)
180 ml plnotučného mléka
100 g hořké čokolády (nejlépe 80%)
½ bílého jogurtu
120 g cukru (může být i třtinový)

 

Zmrzlina
(Foto: Getty Images)


Jak na to:
V mléku se smetanou pomalu rozpusť čokoládu. Následně nech směs vychladnout. Potom přidej zbylé přísady a ponorným mixerem rozmixuj. Ochutnej a podle chuti doslaď. Můžeš přidat i nasekané oříšky nebo mandle. Vše nalij do uzavíratelné misky a nech v mrazáku ztuhnout. V ideálním případě vyndej zmrzlinu až po 24 hodinách. Uvidíš, že si na téhle dobrotě smlsne celá rodina.



0 hlasů
Vaše hodnocení