Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Sdílím s vámi proto svůj oblíbený recept na banana bread, který jsem kdysi vyštrachala někde na internetu a trochu poupravila.

RECEPT na Banana Bread lepší než ze Starbucksu

Banana bread - 2
zdroj: Archiv blogerky Banana bread - 2
aktualizováno 06.05.2017, 00:50 | 06.05.2017, 00:50 | Krasna.cz/Lenka Havlicek

Sdílím s vámi proto svůj oblíbený recept na banana bread, který jsem kdysi vyštrachala někde na internetu a trochu poupravila.

Musím upřímně říct, že je dokonalý a má fantastickou strukturu, podobnou takovým těm buchtičkám ze Starbucksu (jak obláček:)). Banány jsou v něm navíc nakrájené, ne rozmačkané jako obvykle bývají, a překvapivě je to velký rozdíl. No prostě ho zkuste. Jakýpak copak.

 

 

Banana Bread
Čas přípravy: 10 min
Čas pečení: 1 hodina

 

Banana bread - 3
(Foto: Archiv blogerky)


Potřebujete:

 

120 g másla
1 šálek cukru
2 vejce
lžička vanilkového extraktu
1 ½ šálku hladké mouky
½ lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
¾ šálku jogurtu nebo zakysané smetany
½ šálku krájených vlašských ořechů
½ šálku čokoládových čoček
1 velký nebo 2 menší banány nakrájené na kousky (asi 2cm průměr)
lžíce kakaového prášku
koření – používám směs na dýňový koláč (skořice, cardamom, hřebíček, muškátový oříšek, zázvor) – celkově asi 1 ½ lžíce, ale v pohodě si vystačíte i se lžící skořice a lžičkou hřebíčku.

 

PŘEČTI SI TAKÉ:

RECEPT na čokoládový dort, který musíš vyzkoušet
Recept na pravé americké lívance
Zamilované minisendviče RECEPT

 

Postup:

 

Předehřejte troubu na 175°C.


Rozpusťte máslo ve velké míse a důkladně v něm rozmíchejte cukr, vejce a vanilkový extrakt.


V jiné míse promíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva, kakao a koření.


Směs mouky a koření pomalu vmíchejte do tekuté složky a vymíchejte hladké těsto.


Do těsta přimíchejte jogurt (zakysanou smetanu).


Nakonec lehce vmíchejte ořechy, banány a čokoládové čočky.


Vlijte do vymazané formy (máslem) o velikosti asi 22x12 cm. Těsto by mělo dosahovat do 2/3 hloubky formy.


Pečte asi hodinu. Máte-li konvekční troubu, dejte tomu 45 minut a raději kontrolujte. Banana bread je upečen ve chvíli, kdy do něj píchnete špejlí a ta po vyndání zůstane suchá.

 

Banana bread - 1
(Foto: Archiv blogerky)

 

Banana bread - 4
(Foto: Archiv blogerky)


Nechte banana bread ještě 10 minut po vyndání z trouby ve formě a poté opatrně objeďte kraje nožem a vyklepněte.

 

Pozor: Dokud je banana bread horký, je velmi křehký. Vyplatí se chvíli počkat, než do něj poprvé zakrojíte.

 

Článek pro tebe připravila blogerka Lenka Havlicek, Češka, která se přestěhovala do Los Angeles a sleduje tam pro tebe mnoho zajímavého. Noviny o cestování, poznávání americké kultury, vaření i fitness sleduj na jejím blogu www.meltingpotdiaries.com.




0 hlasů
Vaše hodnocení