Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Dnes jsem si pro vás připravila recept na perník. Perník je snad ta nejjednodušší buchta, na které není co pokazit.

Jak na dobrý domácí perník? RECEPT

perník
zdroj: Wendy vill Felton perník
aktualizováno 17.09.2015, 00:00 | 17.09.2015, 00:00 | Wendy Vill Felton/Krasna.cz

Dnes jsem si pro vás připravila recept na perník. Perník je snad ta nejjednodušší buchta, na které není co pokazit.

Jde jen o to smíchat dohromady všechny suroviny, pořádně umíchat těsto a strčit do trouby. To je celá věda. Perník jsem pekla nedávno, a protože tu recept už pěkně dlouho nebyl, napadlo mě, že se o něj s vámi podělím. Třeba se vám to bude někdy hodit. Tak pojďme na to.

 

perník
(Foto: Wendy vill Felton)

 

Potřebujeme


250 g polohrubé mouky
245 ml mléka
1 dcl oleje
1 vejce
150 g cukru (já používám hnědý nebo třtinový)
1 lžíce medu
1 lžička mleté skořice
1 lžíce marmelády
1 a půl lžíce kakaa
1/2 kypřícího prášku do perníku
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 vanilkového cukru
špetka soli
ozdoby na posypání

 

perník
(Foto: Wendy vill Felton)

 

Postup


U perníku se na postupu smíchání ingrediencí moc nehraje. Já nejdřív smíchám všechny "suché" suroviny, pak přidám mléko. Dobře promíchám. Vajíčko si vyšlehám zvlášť a přidám ho k těstu společně s olejem, medem a marmeládou. Těsto je třeba vymýchat tak, aby v něm nebyly hrudky. Já k tomu používám ruční mixér a mixuju na tu nejnižší rychlost. A potom už jen těsto naliju na pečící papír a posypu čokoládovými ozdobami. Je možné udělat také čokoládovou polevu - recept na ni si jednoduše najdete na internetu.

 

PŘEČTI SI TAKÉ:

Kurýr: Restart
TEST suchých šamponů

 

perník
(Foto: Wendy vill Felton)

 

Perník je potřeba dát do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Při této teplotě peču 15 minut a potom peču dalších 15 minut při telotě 150 stupňů. Po půl hodině vyzkoušejte špejlí, jestli je perník hotový a vytáhněte z trouby.

 

perník
(Foto: Wendy vill Felton)

 

Já mám perník jako takovou rychlo-buchtu nejradši. Je hotový za hodinku se vším všudy a co oceňuju nejvíc je, že nemusím u pečení nijak extra přemýšlet, abych něco nepokazila. Jakou buchtu pečete nejradši vy?

 

perník
(Foto: Wendy vill Felton)

 



10 hlasů
Vaše hodnocení
 

Všechny blogerky a blogeři

  •