Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Tak jak je to s tou čokoládou? Máme se jí obloukem vyhýbat, protože škodí naší postavě a zhoršuje akné, nebo na nás má pozitivní vliv?

Díky čokoládě zdravější i krásnější

Čokoláda
zdroj: Thinkstockphotos Čokoláda
aktualizováno 13.10.2012, 00:00 | 13.10.2012, 00:00 | Krásná.cz/MyŽeny.sk

Tak jak je to s tou čokoládou? Máme se jí obloukem vyhýbat, protože škodí naší postavě a zhoršuje akné, nebo na nás má pozitivní vliv?

Čokoláda není o nic horší, než jakákoli jiná mlsnůtka. Když si ji dáš občas, navíc v přiměřeném množství, určitě po ní nepřibereš. Pokud se ale cpeš sladkostmi a smaženými pochoutkami bez omezení, určitě svá kila navíc nemůžeš svádět na voňavou tabulku čokolády. A pro kané platí totéž. Jestli se o pleť nestaráš, nečistíš ji, nepoužíváš vhodnou kosmetiku, nedbáš na pitný režim a zdravou stravu, budeš mít obličej samý pupínek. Čokoláda už na tom nic moc nezmění.

 

V poslední době se vyrojila řada článků, oslavující čokoládu. Ovšem je tu pravou, kvalitní, tmavou, s vysokým obsahem kakaa, ne nějaké náhražky plné tuků, rafinovaných cukrů a éček. Kvalitní vysoce procentní čokoláda obsahuje důležité antioxidanty, které fungují jako prevence proti mnoha onemocněním.

 

PŘEČTI SI TAKÉ:

Maličkosti, které vám pomůžou zhubnout!
Neškodné mlsání, které tvou dietu neohrozí
Čokoláda jako lék proti celulitidě?!

 

Hořkosladký lék

 

Tmavá čokoláda a kakao zlepšují například funkci cév. Tmavá čokoláda nebo kakao mohou zvýšit hladinu HDL (dobrého) cholesterolu v těle a zastavit nežádoucí oxidaci LDL (špatného) cholesterolu.

 

Sto gramů hořké čokolády denně, konzumované po dobu několika týdnů, sníží krevní tlak a vylepší citlivost na inzulín.

 

Tmavá čokoláda nebo kakao také snižují riziko vzniku nebezpečných krevních sraženin. Přitom mléčná nebo bílá čokoláda tyto příznivé účinky na organismus nemají.

 

Čokoláda, která má více než šedesát pět procent kakaa, obsahuje velké množství flavonoidů, fenyletylaminu, theobrominu, katechinů, železa, hořčíku, fosforu, vitaminu E a dalších látek, které pomáhají zefektivnit procesy uvnitř našeho těla.

 

 

Krásná tvář i štíhlá postava

 

Čokoláda je prospěšná pro naši krásu, protože zpomaluje stárnutí a zlepšuje kvalitu pleti. Je dobrá i proti nespavosti, zlepšuje paměť a koncentraci, navozuje psychickou pohodu a dokonce má i stimulovat sexuální touhu.

 

Čokoláda je vlastně prospěšná i při dietě. Díky pomalému procesu trávení totiž dodává pocitu plnosti a nasycení. Je tedy mnohem lepší vychutnat si pár kostiček kvalitní čokolády, než se nacpat krabicí sušenek, které ti nic dobrého nedají, a polykáš jen zbytečné kalorie.

 

BUDE TĚ ZAJÍMAT:

Co takhle příjemnou čokoládovou masáž nebo masku? Se slevovými servery to bude dvojnásob sladké potěšení

 

Vybírej kvalitu

 

Tmavá čokoláda patří mezi zdravé pokrmy, jenže není čokoláda jako čokoláda. Většina komerčních čokoládových výrobků obsahuje příliš mnoho nasycených tuků a má vysoký glykemický index, který jak se ukázalo, zvyšuje škodlivý LDL (špatný) cholesterol. Proto pozor, jakou čokoládu konzumuješ! Pokud chceš něco udělat pro své zdraví, kupuj jen kvalitní tmavou, vysoce procentní čokoládu.



3 hlasů
Vaše hodnocení