Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Z Británie k nám doputoval nový dietní hit. Pokud jsi milovnice kávy, mrkni, jak si ji vychutnat hodně nevšedně a nečekaně dietně.

Hubnoucí hit z Británie: Stačí pít kávu s máslem!

Káva
zdroj: Thinkstockphotos Káva
aktualizováno 12.01.2015, 00:39 | 12.01.2015, 00:39 | Krasna.cz/trm

Z Británie k nám doputoval nový dietní hit. Pokud jsi milovnice kávy, mrkni, jak si ji vychutnat hodně nevšedně a nečekaně dietně.

Kávu s mlékem nebo smetanou už pila většina z nás, kafe s máslem zní ale jako naprosté sci-fi. Přesto to není nic nového. Již staří Tibeťané popíjeli nikoli kávu, ale silný čaj s jačím máslem, který jim měl dodávat energii, tolik potřebnou v nehostinném úpatí Himaláje.


Tímto nápojem se inspirovat David Asprey a vytvořil tzv. bulletproof coffee, doslova neprůstřelnou kávu. Popíjení kávy s máslem podle jeho teorie tělu dodá dostatek energie na celé dopoledne (až na šest hodin), navíc podporuje spalování tuků, takže napomáhá s hubnutím, bystří paměť a povzbuzuje myšlení. Údajně dokáže i zvýšit inteligenci.


Bulletproof coffee si zamilovali zejména příznivci tzv. paleo diety, životosprávy, postavené na zvýšené konzumaci živočišných a rostlinných tuků na úkor sacharidů.

 

káva
(Foto: isifa.com)


Příprava neprůstřelné kávy je naprosto jednoduchá.


Ingredience:


voda
zrnková káva
kokosový olej
máslo


PŘEČTI SI TAKÉ:

Co si dát místo kávy aneb Jak zdravě dodat energii
Je pití kávy pro tebe rizikové?
4 mýty o kávě aneb co možná nevíš o kofeinu

 

Postup:


Umel si kávu a dej vařit vodu. Na litr kávy budeme potřebovat cca 70 gramů kávy. Po namletí nasyp kávu do frenchpressu a zalije vodou o teplotě zhruba 95 °C. Zlehka promícháme a necháme cca 5 minut louhovat.


K hotové kávě přidáme lžíci kokosového oleje a asi 30 gramů nesoleného másla (nebo vynecháme kokosový olej a dáme 70 g másla). Můžeme promixovat v mixéru nebo šejkru, aby vznikla krásná pěna a nápoj byl správně nadýchaný.


Pokud bys měla s chutí kávy problém, můžeš ji dochutit skořicí či kakaem.



5 hlasů
Vaše hodnocení