Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Jak jste na tom s nutellou? Já se přiznám, že dost hrozně. Znáte ten pocit, když si řeknete, že si jen špičku lžičky oblíznete a pak je to najednou lžička celá - a ne jedna. Hmm, nutella je výborná a nezdravá a kalorická a šíleně dobrá. Ach jo… Al...

Miluješ nutellu? Máme RECEPT na zdravou variantu

Domácí nugeta
zdroj: Thinkstockphotos Domácí nugeta
aktualizováno 17.11.2014, 00:07 | 17.11.2014, 00:07 | Krasna.cz/Lenička P.

Jak jste na tom s nutellou? Já se přiznám, že dost hrozně. Znáte ten pocit, když si řeknete, že si jen špičku lžičky oblíznete a pak je to najednou lžička celá - a ne jedna. Hmm, nutella je výborná a nezdravá a kalorická a šíleně dobrá. Ach jo… Ale pozor!!! Nebudeme plakat nad rozlitým mlékem - ke kterému se mimochodem hodí pečivo s Nutellou - PSST!

Našla jste pro vás vhodnou alternativu, která má nižší obsah cukru a nejlepší na ní je, že může být bez cukru celkově. Navíc obsahuje vysoké množství vitamínu E, B a zdravých tuků! A navíc tato "Nutella" obsahuje polovinu tuků co opravdová. WAU!

 

A co budeme k tomuto zázraku potřebovat?


• 2 šálky (240 g) lískových oříšků
• ¼ šálku práškového kakaa
• 1 a ½ lžíce vanilkového extraktu
• 1 lžičku skořice
• ¼ šálku medu + 2 lžíce navíc
• 1/3 - ½ šálku mandlového nebo kravského mléka
• ¼ lžičky soli
• volitelné: 2 lžičky kokosového oleje pro extra hladkost

 


ČTĚTE TAKÉ:

Nevíš, co si máš dát k snídani?
Tajemství čokolády: Toto jste o ní určitě nevěděli
Největší mýty o akné: Vadí čokoláda, hranolky a nedostatek sexu?


Postup:

 

Troubu předehřejeme na 200°C.
Na plech vyložený pečícím papírem vysypeme lískové oříšky a dáme péct cca na 8 - 10 minut. Pak je přemístíme na ručník a mnutím zbavíme slupek. Nevadí, pokud nebudou dokonale očištěny.
Očištěné lískové oříšky dáme do kuchyňského robota a mixujeme, dokud se z nich neudělá máslo.
Přidáme všechny ostatní suroviny (kromě mléka) a mixujeme znovu. Nakonec postupně přidáváme mléko (mixér máme stále zapnutý) a mixujeme do doby, dokud to nebude mít konzistenci Nutelly.
Pokud to s mlékem náhodou přeženete, přidejte více kakaa, pokud to bude moc husté, přidejte mléko.
Hotovo. Skladujeme ve skleněné nádobě v chladničce.

 

BUDE TĚ ZAJÍMAT:

TEST oříškových krémů: Které chutnají opravdu po oříškách a které patří do koše?
Recept Ládi Hrušky: Vynikající čokoládovo-oříškový krém! To musíte ochutnat!


15 g porce obsahuje cca 57 kalorií (kupovaná Nutella má 100), 4,5 g tuku, 2,5 g cukru (kupovaná Nutella má 10 gramů!), 4 g sacharidů, 0 mg cholesterolu.

 

Článek napsala blogerka Lenka z blogu kreativologie.blog.cz.



0 hlasů
Vaše hodnocení