Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Je tu podzim, venku je sychravo, zima a hodně z nás je nachlazených. Nezbývá nám nic jiného, než si uvařit horkou polévku plnou vitamínů.

RECEPT: Polévka z pečených rajčat a papriky

Polévka
zdroj: Thinkstockphotos Polévka
aktualizováno 05.10.2019, 00:00 | 05.10.2019, 00:00 | Kikush/Krasna.cz

Je tu podzim, venku je sychravo, zima a hodně z nás je nachlazených. Nezbývá nám nic jiného, než si uvařit horkou polévku plnou vitamínů.

Já si ji oblíbila loňské léto a od té doby ji dělám pořád. Super je, když je velká úroda rajčat a paprik. Někdo dělá lečo a já dělám lečo a tuhle polévku!

 

Na 4 porce potřebujeme:

 

5 větších rajčat
3 jakékoli papriky (poměr rajčat a paprik lze měnit)
1 cibule, nejlépe červená
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
sůl
pepř
olivový olej

 

Postup:

 

Připravíme si plech vyložený pečícím papírem a předehřejeme si troubu na cca 200 stupňů. Potom si nakrájíme rajčata a papriky na stejně velké kousky, ty dáme na plech a zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme bazalku česnek a nakrájenou cibuli na větší kousky. Pečeme asi 15 minut, dokud zelenina není měkká a lehce opečená. Potom vše dáme do hrnce, chvilku orestujeme a následně zalijeme cca 1 litrem vody. Necháme povařit asi 10 minut, dochutíme a nakonec úplně vše rozmixujeme.

 

PŘEČTI SI TAKÉ:

Polévková dieta: Hřejivá, chutná a účinná
Zdravé polévky, se kterými zhubneš
Vietnamská polévka phở bò

 

polévka
(Foto: Archiv blogerky)

 

Podáváme se snítkou bazalky a velice dobré je, když ji ještě posypeme parmezánem.

 

Dobrou chuť!



1 hlasů
Vaše hodnocení
 

Všechny blogerky a blogeři

  •