Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Připravuješ nějakou speciální příležitost, oslavu, při které chceš podávat také vlastní chléb? Dnes ti přináším recept pro velmi dobrý domácí chléb, kterým jistě hosty překvapíš.

Recept na domácí kynutý chléb

domácí chléb
zdroj: Archiv blogerky domácí chléb
aktualizováno 19.05.2014, 00:00 | 19.05.2014, 00:00 | Lucie Tomanová/Krasna.cz

Připravuješ nějakou speciální příležitost, oslavu, při které chceš podávat také vlastní chléb? Dnes ti přináším recept pro velmi dobrý domácí chléb, kterým jistě hosty překvapíš.

Potřebujeme

 
3/4 l hladké mouky
0,35 l vlažné vody
1,5 kávové lžičky soli
1 kávová lžička kmínu (vrchovatá)
1/2 kávové lžičky kvasnic

 

 

PŘEČTI SI TAKÉ:

TEST ŘASENEK: Která řasenka u mě obstála?
Krásné nehty na pohled? To je základ!
Výrazné barvy vlasů frčí! Rihanna vsadila na růžovou


Postup

 
Všechny výše zmíněné přísady dáme do mísy a zpracujeme důkladně dohromady. Těsto posypeme moukou, přikryjeme utěrkou, necháme 12 hodin ležet a kynout. Po uplynutí dané doby vše promícháme, přemístíme do vymaštěného kastrolu (např. sádlem), kde necháme ještě 2 hodiny kynout.

 
Poté vložíme do trouby a pečeme na 230° po dobu 30 min přikryté pokličkou a následně dalších 30 min bez pokličky. Do trouby přidejte společně s kastrolem i hrnek s vodou – díky unikající páře nebude chléb tolik vysušený. Pokud těsto před pečením potřete vodou, bude mít po upečení lesklejší povrch.



4 hlasů
Vaše hodnocení
 

Všechny blogerky a blogeři

  •