Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Baví tě mlsání, ale obyčejné kakao už tě dávno omrzelo? Nevadí! V dnešním článku jsme si pro tebe připravili 3 recepty na horkou čokoládu, která tě zahřeje nejenom na těle, ale zároveň pohladí na duši.

3 recepty na lahodnou horkou čokoládu

Horká čokoláda
zdroj: oficiální zdroj Horká čokoláda
aktualizováno 06.02.2019, 00:00 | 06.02.2019, 00:00 | Karolína Šimečková

Baví tě mlsání, ale obyčejné kakao už tě dávno omrzelo? Nevadí! V dnešním článku jsme si pro tebe připravili 3 recepty na horkou čokoládu, která tě zahřeje nejenom na těle, ale zároveň pohladí na duši.

Nápoje z čokolády oslavovali již staří Aztékové okolo roku 1900 př.n.l., a taky věděli proč. Kakaové boby, ze kterých jsou jak čokoláda, tak jakékoli nápoje vyrobeny z ní, dodávají energii a zároveň zlepšují náladu, což se v během pochmurných zimních dní rozhodně hodí.


Karamelové objetí


Na tento recept budeš potřebovat:


1 hrnek mléka
1 čokoládu nalámanou na kousky
1 lžičku karamelového toppingu
Šlehačku a marshmallows na ozdobu


Příprava:


Do hrnce si nalij přibližně jeden hrnek mléka a za stálého míchání postupně zahřívej na teplotu 80 °C. Až se začne z hrnce zvedat pára, přidej na kousky nalámanou čokoládu (doporučujeme bílou) a opět míchej, dokud není čokoláda zcela rozpuštěna v mléce.


Na dno svého hrnku si mezitím nalij jednu lžičku karamelového toppingu. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, přilij jí do hrnku a promíchej s karamelovým toppingem.
Své mistrovské dílo dozdob šlehačkou a marshmallows.

 

TIP: Pokud si přeješ chuť své čokolády ještě víc ozvláštnit, přidej na šlehačku špetku mořské soli. Kombinace ní a sladkého karamelu vytvoří v tvých ústech symfonii, na kterou tvé chuťové pohárky rozhodně nezapomenou.

 

karamel
(Foto: oficiální zdroj)

 

Pusu, pomeranč


Na tento recept budeš potřebovat:


3/4 hrnku mléka
1 čokoládu nalámanou na kousky
1 vymačkaný pomeranč
Nastrouhanou pomerančovou kůru (možné využít tu z vymačkaného pomeranče)
Šlehačku a marshmallows na ozdobu


Příprava:


Do hrnce si nalij 3/4 hrnku mléka a za stálého míchání postupně zahřívej na teplotu 80 °C. Až se začne z hrnce zvedat pára, přidej na kousky nalámanou čokoládu (zde doporučujeme využít mléčnou či tmavou) a opět míchej, dokud není čokoláda zcela rozpuštěna v mléce.


Po rozpuštění sniž teplotu na minimum a do směsi přilij šťávu z vymačkaného pomeranče. Jeho sladkokyselá chuť zajistí, že tato první čokoláda nebude jistě tvá poslední.


Dozdob šlehačkou, marshmallows a nastrouhanou pomerančovou kůrou.

 

Pomeranč
(Foto: oficiální zdroj)

 

Pálí?


Na tento recept budeš potřebovat:

 

1 hrnek mléka
1 čokoládu nalámanou na kousky
1 celou skořici
1 lžičku chilli koření
Šlehačku a marshmallows na ozdobu

 

ČTĚTE TAKÉ:
Tajemství čokolády: Toto jste o ní určitě nevěděli
Díky čokoládě zdravější i krásnější
DIY: Výborná domácí nutella krok za krokem


Příprava:


Do hrnce si nalij 1 hrnek mléka, přidej 1 celou skořici a za stálého míchání postupně zahřívej na teplotu 80 °C. Až se začne z hrnce zvedat pára, přidej na kousky nalámanou čokoládu (zde doporučujeme využít mléčnou či tmavou) a opět míchej, dokud není čokoláda zcela rozpuštěna v mléce.


Jakmile se tak stane, přidej do hrnce 1 lžičku chilli koření a též důkladně zamíchej. Netradiční spojení aromatické skořice a pálivého chilli je jedna z nejúčinnějších metod na zahřátí (navíc chilli podporuje trávení!).

 

Jaký recept máš na horkou čokoládu ty?



0 hlasů
Vaše hodnocení