Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Už máte po krk gumových baget s tučnými náplněmi a chtěly byste si na ní opravdu pochutnat? Tady jsou tipy, které vás nezklamou.

Nejen pro milovnice Francie: Kam v Praze zajít na křupavou plněnou bagetu?

bageta a baret
zdroj: Getty Images bageta a baret
aktualizováno 01.10.2019, 00:00 | 01.10.2019, 00:00 | Krásná.cz

Už máte po krk gumových baget s tučnými náplněmi a chtěly byste si na ní opravdu pochutnat? Tady jsou tipy, které vás nezklamou.

Plněná bageta může být ideální na oběd nebo k večeři, zvlášť když zrovna nemáte k dispozici teplé jídlo. Dá se vzít s sebou na cestu a je tak vhodná i pro ty, co věčně nestíhají. Její příprava navíc netrvá nijak dlouho. Je libo vietnamská či francouzská bageta?


Pro začátek trochu exotiky: Zajděte do jedné z poboček bistra banh-mi-ba


I když třeba jíte bagety pořád, pojem vietnamská bageta je pro vás možná ještě zcela neznámý. Navíc je spojena s příběhem dvou bratrů z Hanoje, kteří si založili toto bistro a do bagety vložili to nejlepší z vietnamské kuchyně. 


Speciální bageta se v tomto podniku jmenuje Bun bo Nam Bo, jednoduše také bánh mí podobně jako sám podnik, a už si ji stihlo oblíbit mnoho lidí. Nejenže mezi ostatním výběrem baget působí neotřele, ale také je plněná kvalitními a čerstvými surovinami. Nepoužívají se dochucovadla ani polotovary. Mile vás také překvapí moderně řešený interiér, který najdete v Karlíně v Thámově ulici, v Jankovcově ulici na Maninách, v Panské ulici kousek od metra Můstek či v Rybné u Palladia.


Milujete Francii? Paul je jasná volba!


Pobočky Paul mají pověst luxusních prodejen, poslední dobou se však Paul čím dál tím víc přizpůsobuje mládeži. V dokonale čistém prostředí vás obslouží mladý personál za zvuků moderní francouzské hudby. Paul je výjimečný v tom, že se všechny bagety dělají z mouky dovážené až z Francie, kde se vyrábí ze speciální pšenice. Specifické těsto pro výrobu této bagety se jmenuje Charlemagne, díky němu je opravdu křupavá a náplň v ní je z nejkvalitnějších surovin. Za výhodnou cenu je pro vás na každý den v týdnu připravená jiná bageta.

 

bageta
(Foto: Getty Images)


Poslední dobou tu navíc můžete ochutnat také spoustu dalších novinek, třeba obložený croissant či bulku ve stylu burgeru s kuřecím. V Praze je už 20 poboček této sítě a zmíněné vždy čerstvé bagety seženete ve všech kromě letiště a Hlavního nádraží. Zajít můžete třeba na pobočku na Chodově, která je zřízena podle nejnovějších trendů interiérového designu.


Bageterie Panos


Už jste někdy měly sendvič se žampiony? Pak se vyplatí zavítat do této kavárno-bageterie belgického původu. Díky širokému výběru bude spokojený každý a problém vám bude dělat maximálně vaše nerozhodnost. Najdete tu samozřejmě obložené bagety, ale také panini, toasty, wrapy, a sladké i slané pečivo, které rozpékají přímo na místě. Tak neváhejte a zajděte do Francouzské ulice ve Vinohradech, Bělohorské na Břevnově nebo do ulice V Zářezu v Jinonicích.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Buď půvabná! 5 triků od šarmantních Francouzek
ROZHOVOR: Bagety, jak je neznáš!
Kam na super burger v Brně


Bistro Le Camille


Tento podnik se také inspiroval Francií. Jenže zatímco Paul má spíš pařížský šmrnc, při vstupu do Le Camille máte pocit, jako byste se právě ocitly na francouzském venkově. Je to tu malé a útulné, takže se tu hlavně během zimních měsíců ohřejete na těle i na duši. Pečivo se peče přímo ve zdejší pekárně a naplňuje se zdravými surovinami. Na plněnou bagetu, quiche a mnoho dalšího sem můžete zajít rovnou z Anděla, Le Camille se nachází hned za vstupem do ulice Štefánikova.

 

francouzi
(Foto: Getty Images)


Bistro de France


Kromě příjemného posezení v měkkých křeslech najdete hojně naplněnou bagetu a další francouzské pochoutky také v tomto milém podniku na Maltézském náměstí u Malé Strany. Pyšní se tím, že vše, co se ve zdejší kuchyni používá, je ryze francouzského původu. Neváhejte a stavte se tu na bagetu s marmeládou nebo s typickým francouzským sýrem Camembertem.



0 hlasů
Vaše hodnocení