Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Nazdobený muffin je ozdobou pro oko a lahodou pro naše bříško. Upeč si ho podle vlastní fantazie.

Nejkrásnější muffiny + RECEPT, jak na ně

Kreativní muffiny - 8
zdroj: napadynavody.sk reprophoto Kreativní muffiny - 8
aktualizováno 28.09.2014, 00:33 | 28.09.2014, 00:33 | Krasna.cz/trm

Nazdobený muffin je ozdobou pro oko a lahodou pro naše bříško. Upeč si ho podle vlastní fantazie.

Radost pohledět... A ještě větší chuť se zakousnout. Mrkni do galerie na vážně povedené muffiny. Ale rozhodně se před tím nejdřív najez. ;-)

 

Fotogalerie

1 / 27 Otevřít fotogalerii

 

Základní recept na muffiny

Základní recept na muffiny je základem pro jakékoli další těsto, které ochutíš dle vlastního mlsného jazýčku nebo dozdobíš podle své fantazie.


Na 12 kousků budeš potřebovat:


• 250 g hladké mouky
• 100 g cukru
• 2 lžičky prášku na pečení
• špetka soli
• vanilkový cukr
• 2 vejce
• 200 ml mléka
• 85 g rozpuštěného másla

Tekuté ingredience, ideálně v pokojové teplotě, smíchej dohromady a metličkou vyšlehej. V jiné míse promíchej sypké ingredience a smíchej obě směsi dohromady. Promíchej v hladké těsto a naplň formičky cca do 3/4, aby těsto při pečení nepřeteklo.


Pokud chceš již do těsta něco přidat, můžeš - kousky čokolády, kousky ovoce... Doporučujeme přidat do sypké směsi, obalí se moukou a nebudou mít tendenci klesat ke dnu formy a připalovat se. Aby se ovocné muffiny tolik nedrobily, je možné dát místo hladké mouky směs hladké a polohrubé půl napůl.


Na slané muffiny je těsto stejné, jen vynechej cukr, přidej špetku soli navíc a do těsta se neboj dát koření: pepř, bazalku, tymián apod.


Peč při 180°C cca 20-25 minut.

 

PŘEČTI SI TAKÉ:

Recept na chutný dortík
RECEPT: Letní buchta s jahodami
RECEPT: Lahodné nepečené řezy s ovocem


Jednoduchý krém:


Na krém na 12 muffinů si tedy připrav:


• 170 g změklého másla
• 100 g moučkového cukru
• 120 g gervais
• pár kapek vanilkové esence


Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Vyšlehej změklé máslo a postupně do něj zašlehej cukr. Do vzniklé pěny potom metličkou postupně zašlehej po kouskách gervais a pár kapek esence. Dejte pozor, aby se ti krém nesrazil. Potom krémem naplň zdobící sáček se širokou zdobičkou a ozdob muffiny. Pozor, musí být úplně vychladlé, aby se krém neroztékal. Krém můžeš nazdobit sekanými oříšky, strouhanou čokoládou nebo čokoládovou rýží.



2 hlasů
Vaše hodnocení